خوراک زبان گوساله
زبان گوساله ۲ عدد
(هر زبان گوساله ۱ کیلو گرمی برای ۵ نفر مناسب است )
سبزی معطر به میزان لازم
( ترخان ، نعناع ، جعفری)
سیر دو حبه
سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه
قارچ نیم کیلو
پوره سیب زمینی و عدس (هر کدام ) ۲پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
در ابتدا بهتر است دقت کنید که زبان تهیه شده تازه بوده و هیچگونه بوی نامطبوعی نداشته باشد .
زبان را به دقت تمیز کنید به این صورت که با کارد روی پوست زبر زبان
بکشید و مواد زائد ، رگها و احیاناً غددی که به انتهای زبان چسبیده جدا
کنید .
زبان را در یک قابلمه بزرگ یا دیگ زودپز قرار دهید ( چون زبان دیر می پزد بهتر است در دیگ زودپز پخته شود ).
دیگ را پر از آب کرده و پس از جوش آمدن آب ، ۲ تا ۳ مرتبه کف حاصل شده روی آب را می گیریم .
دسته سبزی معطر ، حبه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و در دیگ را می بندیم .
در قابلمه معمولی ، ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در
دیگ زودپز بعد از ۵/۱ ساعت پخته خواهد شد . پس از پخت کامل باید در ظرف نصف
لیوان آب موجود باشد .
در اواخر طبخ ، مقداری نمک و فلفل به زبان
اضافه کرده و در صورت تمایل می توانیم ادویه هایی چون زردچوبه ، کاری و کمی
دارچین را نیز اضافه می کنیم و به عنوان چاشنی یک قاشق غذا خوری رب گوجه
فرنگی ، یک قاشق مربا خوری رب انار ترش و ۲ قاشق مربا خوری شکر نیز می
افزائیم.
پس از پخت کامل ، زبان را از دیگ خارج کرده و در دیس می
گذاریم همان طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهایی به
قطر ۲ سانتی متر می دهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نمی بریم که تا قطعه
های زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بین نرود .
در صورت تمایل سس قارچ را به روش زیر تهیه کرده و استفاده کنید می توانید آنرا بدون سس میل کنید که بازهم لذیذ است .
طرز تهیه سس
----------------
قارچها را خرد کرده و باکمی روغن تفت می دهیم . پس از پختن قارچها ، سس
گوجه فرنگی و آب زبان را به آن می افزائیم . پس از اینکه سس در اثر جوشیدن
غلیظ شد ، آن را بر روی زبان برش داده که در دیس قرار دارد می ریزیم .
اطراف زبان را با برگهای جعفری ، پوره سیب زمینی و پوره عدس که با استفاده
از قیف به صورت شکوفه در آورده ایم تزئین می کنیم
نوش جان
منبع : سایت asemoni