باقلوا
تهيه اين شيريني سنتي يزد، كمي مشكل است. ولي مطمئناً اگر آنرا در منزل تهيه كنيد از طعم آن بيشتر لذت خواهيد برد.
براي تهيه باقلوا بايد خميري مشابه خمير نان تهيه كنيد كه لواش باقلوا گفته مي شود و يك مايه محتوي پودر پسته كه در ميان باقلوا قرار مي گيرد و يك شربت كه براي شيرين كردن ، روي آن داده مي شود.
مواد لازم براي تهيه مايه داخل باقلوا300 گرم پودر پسته يا بادام
150 گرم پودر قند
نصف قاشق غذا خوري هل

طرزتهيه:
پودر بادام يا پسته را با پودر قند و هل خوب ، مخلوط كرده و آنرا نگه مي داريم.
مواد لازم براي تهيه شربت باقلوا
نيم كيلو شكر
دوليوان آب
نصف ليوان گلاب
طرز تهيه:
شكررا با آب مخلوط كرده روي آتش مي گذاريم. زماني كه جوش آمد و كمي غليظ شد، گلاب را اضافه مي كنيم و پس از چند جوش ، ديگر شربت را از روي اجاق برداشته ، و از صافي رد مي كنيم و نگاه مي داريم تا در زمان لازم از آن استفاده كنيم.
مواد لازم براي تهيه لواش باقلوا
2عدد زرده تخم مرغ
3قاشق سوپخوري روغن مايع
نصف قاشق مرباخوري بكينگ پودر
يك استكان شير
100گرم كره
كمی نمك
كمي گلاب
به مقدار كافي آرد سفيد
طرز تهيه لواش باقلوا و طرز تهيه شيريني:
بيكينگ پودر و نمك را در شير حل كرده ، روغن و زرده هاي تخم مرغ را مخلوط كرده ، شير را به آن مي افزائيم وخوب مخلوط مي كنيم. آرد را الك كرده و كم كم به مايع موجود اضافه مي كنيم تا جايي كه خميرحاصله به دست نچسبد. خمير را در كيسه نايلوني گذاشته و مي گذاريم 1الي 2ساعت بماند. سپس ازخمير گلوله اي به اندازه يك نارنگي برداشته ، به وسيله وردنه آنرا كاملاً نازك مي كنيم. جعبه اي فلزي ( يا ظرفي كه قابل استفاده درفرباشد ) را انتخاب كرده و خمير را كف آن پهن مي كنيم . لواش دوم را به همين ترتيب پهن كرده و روي لايه ي اول لواش قرارمي دهيم سپس مايع ميان باقلوا كه محتوي بادام يا پسته است را روي 2 لايه خمير پهن مي كنيم و با دست كاملاً فشارمي دهيم سپس با دست كمي گلاب را روي لايه هاي مواد مي پاشيم. مجدداً يك لواش ديگر را باز كرده، با وردنه خوب نازك مي كنيم و روي موادمان قرار مي دهيم سپس كناره هاي اضافي خميرهاي لواش را با كارد جدا كرده و كل مواد را به صورت لوزي يا مربع برش مي دهيم. كره را داغ كرده و روي شيريني مي ريزيم . پس ازآنكه كره كاملاً جذب شيريني شد جعبه باقلوا را درقسمت پائيني فري كه قبلا با حرارت 350 درجه بمدت 20 دقيقه گرم شده قرار مي دهيم و سپس10 الي 15 دقيقه ، شيريني را در پنجره بالايي قرار مي دهيم تا روي باقلوا طلايي رنگ شود. پس از خارج كردن باقلوا از فر، شربت تهيه شده را كم كم روي آن مي ريزيم تا كاملاً جذب شيريني شود. و مي گذاريم شيريني سرد شود. اكنون باقلواي شما حاضر است . در صورت تمايل مجداً كمي شربت بتدريج روي باقلواها بريزيد.
+ نوشته شده در شنبه بیست و هشتم اردیبهشت ۱۳۹۲ ساعت 13:9 توسط هستی
|