آموزش و طرز تهیه شیرینی زبان
مواد اوليه:
آرد 3 ليوان
آب يك ليوان
كره 250 گرم شكر 300 گرم
نمك كمي
گلاب سه قاشق غذاخوري
زعفران حل شده يك قاشق مرباخوري
زرده نخممرغ يك عدد
طرز تهيه شهد شيريني زبان:
شكر را با يك استكان آب حل كرده و ميگذاريم روي حرارت تا كاملن شكر در آب
حل شود و سپس زعفران را به آن اضافه كرده ده دقيقه روي حرارت بماند تا
شربت قوام بيايد و سپس گلاب را اضافه كرده و يكي دوجوش كه خورد بر ميداريم
.
طرز تهيه شيريني:
خمير شيريني زبان معروف به خمير
هزارلا است. ابتدا آرد را در ظرفي ريخته و پنجاه گرم از كره را با كمي نمك و
آب را به آن اضافه كرده و خوب مخلوط ميكنيم و سپس به مدت ده دقيقه خمير
را ورز ميدهيم. بعد روي ميز كمي آرد ميپاشيم و خمير را باز كرده و باقي
كره را در وسط آن قرار ميدهيم و بصورت بقچه گوشههاي خمير را روي هم آورده
هر گوشه را كه روي هم ميآوريم با برس آردهاي اضافي را تميز ميكنيم وبعد
با وردنه به آرامي روي آن ضربه ميزنيم و خمير را باز ميكنيم. بايد دقت
كنيد كره از داخل خمير بيرون نزند دوباره خمير را تا ميزنيم و به مدت بيست
دقيقه در يخچال قرار ميدهيم. بعداز بيست دقيقه از يخچال خارج كرده و با
وردنه به آرامي آنرا باز ميكنيم و سپس در جهت مخالف تا ميزنيم و باز به
مدت بيست دقيقه در يخچال قرار ميدهيم. اين عمل را شش بار انجام ميدهيم و
هربار كه باز ميكنيم در خلاف جهت قبل تا ميزنيم.
بعد از شش بار تا
زدن و باز كردن در مرحله آخر خمير كه كاملن بصورت لايهاي در آمده را به
قطر يك سانتيمتر باز ميكنيم و قالب ميزنيم و با برس روي شيرينيهاي قالب
زده شهد ميزنيم و يك عدد زرده تخم مرغ را با يك قاشق شير رقيق كرده و روي
آن ميزنيم وبا كارد روي شيريني ها برش ميزنيم و در سيني فر با فاصله
ميچنيم و با حرارت 180 درجه سانتيگراد به مدت 25 دقيقه ميگذاريم بپزد. شيريني ها را كه از فر خارج كرديد بعد از اينكه كمي خنك شدند دوباره از شهد روي شيرينيها بزنيد.
توجه داشته باشيد شيريني زبان فقط به طرز درست كردن خمير آن بستگي دارد و
خمير هزارلا كه به نظر خيلي سخت ميآيد ولي فقط دقت و حوصله لازم دارد تا
خمير خوبي درآيد. اين خمير از بهترين خميرها در شيرينيپزي است كه اگر درست
به عمل آيد كار با آن لذت بخش است.
خمير هزارلا براي شيريني دانماركي- پاپيوني - ناپلئوني و ... بكار ميرود.
براي شهد شيريني ميتوانيد بجاي شكر از عسل استفاده كنيد، سالمتر و بهتر
است. ميتوانيد سه قاشق غذاخوري عسل را با كمي آب جوش رقيق كرده و روي
شيرينيها بدهيد.
من اين شيرينيها را با عسل درست كردم تا خودم كه شكر نميخورم از اين شيرينيها استفاده كنم.
http://www.iranchef.com