کیک کریسمس ایسلندی
شکر 1 پیمانه
کره ¾ پیمانه یا 150 گرم (یا روغن مایع ½ پیمانه + ¼ پیمانه آب )
تخم مرغ درشت 2 عدد
وانیل در صورت دلخواه ¼ قاشق چایخوری (این کیک به علت وجود پوست لیمو وهل معطر هست و نیازی به وانیل نداره)
آرد 2 و ½ پیمانه
بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
شیر ¾ پیمانه
کشمش ½ پیمانه سر پر
هل 1 قاشق چایخوری
پوست لیموترش 1 قاشق چایخوری سر پر

طرز تهیه :
یک قالب لوف 28 سانتی رو چرب و آردپاشی کنید و یا کاغذ روغنی بزارید .( من از قالب 26 سانتی استفاده کردم که خب زمان پخت رو طولانی تر می کنه )
فر رو روی 175 درجه ی سانتی گراد روشن کنید
1 قاشق غذا خوری از آرد رو برداشته و با کشمش مخلوط کنید که وقتی کشمش رو با خمیر کیک مخلوط می کنید توش ته نشین نشه.
آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و الک کنید و کنار بزارید .
شکر و تخم مرغ ها ،وانیل و هل و پوست لیمو( بهتره همونجا روی ظرف رنده ی ریز کنید ) رو با همزن برقی 5- 7 دقیقه بزنید و بعد روغن مایع و آب رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و بعد شیر رو اضافه کنید و کمی مخلوط کنید و هم زن برقی رو کنار گذاشته و آرد رو در چندین مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و در مرحله ی آخر کشمش رو هم اضافه کنید و هم بزنید .
خمیر این کیک کمی سفته .خمیر کیک رو در قالب بریزید وروش رو صاف کنید و قالب رو در طبقه ی وسط فر از قبل گرم شده به مدت 55 -60 دقیقه یا تا وقتی که خلال دندون از داخلش تمیز بیرون بیاد قرار بدید و بعد از در آوردن از فر روی تور سیمی قرار بدید تا کمی خنک بشه و بعد برش بزنید و نوش جان کنید .
اگه می خواید کیک رو با کره درست کنید اول کره و شکر رو با همزن برقی هم بزنید تا سبک بشه و بعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب هم بزنید تا کامل مخلوط بشه ، و بعد وانیل و هل و پوست لیمو رو اضافه کنید و هم بزنید و بعد شیر رو اضافه کنید و هم بزنید و بعد آرد رو در چند مرحله اضافه کنید وبا قاشق هم بزنید و در آخر هم کشمش رو اضافه کنید .
من وقتی با کره درست کردم خمیر اینقدر سفت بود که به سختی می شد همش زد برای همین ¼ پیمانه شیر بهش اضافه کردم ،ولی این رو در نظر داشته باشید که خمیر این کیک کلا سفته و البته بستگی به نوع آردتون هم داره شاید برای شما این طوری نشه .خمیر رو در قالب بریزید و به همون شیوه ی بالا بپزید .
منبع : arghavan