استیک گوشت
راسته گوساله : نیم کیلو
فلفل سیاه : دو تا سه قاشق
روغن و نمک : به مقدار لازم
قارچ ، کرفس ، فلفل دلمه ای ، و گوجه فرنگی به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا گوجه فرنگی ، کرفس و فلفل دلمه ای را حلقه حلقه کنید و با مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید
سپس گوشت را به صورت تکه استیکی در آورید و با کارد روی آن بزنید تا نرم
شود و به کلفتی دو تا سه سانتی متر ببرید و در یک تا دو قاشق فلفل سیاه
بغلتانید و آن را نیم ساعت بخوابانید ، البته اگر آب پیاز را هم روی آن
برزید ، گوشت نرم می شود اگر دوست دارید استیک را به صورت سرخ شده میل کنید
،
تابه را روی آتش گرم کنید ، سپس دو قاشق روغن بریزید و پیش از
آن که روغن دود کند استیک را در تابه بگذارید و شعله را کم کنید ، پس از
سه دقیقه استیک را بر گدانید و روی دیگر آن نمک بپاشید و سپس در دیس
بگذارید .
حال مخلوط آماده شده را می توان بر روی استیک سرخ شده و
یا استیک کبابی بریزید ، اگر دوست دارید می توانید کمی رب گوجه فرنگی هم
به مخلوط سبزی تان اضافه کنید .
**************************
استیک گوشت شترمرغ
مواد لازم:
گوشت ران شترمرغ یا فیله ورقهشده : 150 گرم
فلفل سیاه : نصف قاشق چایخوری
پودر سیر : 1/3 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل : نصف پیمانه
جعفری خردشده : نصف پیمانه
سیر : دو حبه
روغن زیتون : سه قاشق غذاخوری
نمك : به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را ورقه كرده و ما بین دو كیسه فریزر با بیفتككوب میكوبیم تا نازك شود.
سیر را كوبیده و یا ریز كرده به همراه جعفری خردشده، پودر زنجبیل، فلفل سیاه، پودر سیر و روغن زیتون خوب مخلوط میكنیم.
مخلوط را در ظرف مسطحی ریخته و گوشت ورقه شده را در این سس میخوابانیم
به طوری که هر دو طرف گوشت آغشته به سس است روی گوشت را با سلفون
میپوشانیم و به مدت هفت تا هشت ساعت در یخچال نگهداری میكنیم.
نمك را به هر دو طرف گوشت میپاشیم.
تابه چدنی را كمی چرب كرده و با حرارت زیاد استیك را سرخ میكنیم.
**************************
استیک با سس
برای استیک: دو عدد سیب زمینی متوسط،
۱۰۰ گرم نخودفرنگی،
سه تکه گوشت فیله یا راسته به وزن ۲۵۰ گرم برای هر تکه،
شش عدد هویج کوچک،
۱۵۰ گرم کره،
نمک و فلفل به مقدار نیاز
سس:برای سس قارچ: ۲۵۰ گرم قارچ تازه، یک قاشق سوپ خوری آرد سفید، ۵۰ گرم
کره، یک پیمانه شیر، یک پیمانه آبگوشت، نمک و فلفل به مقدار نیاز
طرز تهیه استیک:
ستیک را باید در تابه ی چدنی سرخ کرد و در هرنوبیت یک استیک را در تابه
قرار داد. تکه های گوشت را کمی کوبیده و طرف آن را به نمک و فلفل آغشته می
کنیم. هر تکه گوشت را به طور جداگانه در تابه سرخ می کنیم.
سیب
زمینی ها را پوست کنده و خلال می کنیم. سیب زمینی ها را تا زمان سرخ شدن در
طرفی حاوی آب نگه می داریم تا در معرض هوا سیاه و کدر نشود. همزمان با سرخ
شدن استیک ها در تابه ای جداگانه، سیب زمینی ها را نیز سرخ کنید. نخود
فرنگی و هویج را در ظرفی جداگانه
می پزیم
طرز تهیه سس قارچ:
رای تهیه ی سس قارچ، ابتدا کره در تابه روی حرارت ملایم آب کرده سپس آرد
را به آن می افزاییم و آن را اندکی سرخ می کنیم. آبگوشت را به آرامی داخل
آرد ریخته و هم چنان هم میزنیم و آنقدر این کار را ادامه میدهیم تا سس نرمی
به دست آید.
سپس شیر به آن اضافه کرده و هم می زنیم، قارچ ها
شسته و در اندازه های متوسط خورد می کنیم و بعد آن را در کره سرخ می نماییم
و داخل سس می ریزیم و هم میزنیم.
اکنون استیک ها را در ظرف
گذاشته و روی آن ها سس قارچ می ریزیم و با سیب زمینی، نخود فرنگی و هویج
پخته تزیین می کنیم خدایی خوشمزه ها!!!!!!!!!!!