آلبالو پلو
مواد لازم براي 4 نفر
برنج ------------------------------ ----- سه پيمانه
آلبالوي بدون هسته ------------------ 300 گرم
مرغ بدون استخوان ------------------- 300 گرم
پياز ------------------------------ ------ يك عدد متوسط
شكر ------------------------------ ----- دو قاشق غذا خوري
نمك ، زعفران ، روغن ----------------- به مقدار لازم

طرز تهيه :
برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد . بعد طبق روش
دم كردن پلو معمولي دم كنيد و در همين حين مراحل زير را انجام دهيد :
مرغ را جداگانه با يك عدد پياز ، با شعله كم و دو ليوان آب بپزيد و كنار
بگذاريد تا سرد شود بعد به قطعات مورد نظر برش بزنيد . بهتر است برش هاي
مرغ به صورت ژولین ( کبریتی باریک ) باشد .
پياز را از آب مرغ در
بياوريد و دور بيندازيد و آب مرغ را به دو قسمت تقسيم كنيد . نصفي از آب
مرغ را در يك تابه بريزيد و آلبالو هاي بدون هسته را به آن اضافه كنيد .
بگذاريد كمي آلبالو ها در آب مرغ بجوشد بعد دو قاشق شكر را به آنها اضافه
كنيد و هم بزنيد وقتي كمي آب مرغ كشيده شد ، مرغ ها را به آلبالو اضافه
كنيد و باقي آب مرغ و نصف استكان زعفران دم كرده را به تابه بيفزائيد و درب
تابه را بگذاريد و اجازه دهيد تا با حرارت خيلي كم آب مرغ كاملا به خورد
آلبالو ها برود و كاملا آب مخلوط كشيده شود .
در اين حين برنج هم دم كشيده است .
بعضي ها براي مخلوط كردن برنج و آلبالو، هنگام آبكش كردن برنج، مخلوط مرغ
و آلبالو را لابه لاي آن ميريزند و دم ميكنند ( مثل ساير پلوهاي مخلوط )
ولي من اين روش را اصلا توصيه نميكنم ! به دليل اينكه برنج ظاهر بد رنگ و
شلي پيدا ميكند ! بهتر است برنج را جداگانه دم كنيد و مواد را هم جداگانه
آماده كنيد بعد موقع سرو غذا مواد را كاملا با هم مخلوط كنيد .
با روش دوم ، هم ظاهر غذا خيلي بهتر است و هم طعم برنج و آلبالو طوري با هم مخلوط نميشود كه غذا خيلي عجيب به نظر برسد !!
ميتوانيد براي تزئين روي پلو از خلال پسته و بادام نيز استفاده كنيد .
كساني كه از غذاهاي شيرين خوششان نمي آيد ، خيالشان كاملا راحت باشد كه
اين غذا اصلا جزو غذاهاي شيرين به شمار نميرود ! طعم اين غذا ملس ( ترش و
شيرين ) است و البته كمي هم به ترشي ميزند ! اگر خواستيد شيرين تر باشد
مقدار شكر را تا يك قاشق ديگر هم اضافه كنيد . ولي معمولا همين مقدار باب
طبع همه هست .
در بعضي از مناطق آلبالو پلو در دسته غذاهاي مجلسي ( چيزي مثل شيرين پلو ) به شمار ميرود و در مهماني ها از اين غذا استفاده ميشود .
آلبالوي بدون هسته ------------------ 300 گرم
مرغ بدون استخوان ------------------- 300 گرم
پياز ------------------------------
شكر ------------------------------
نمك ، زعفران ، روغن ----------------- به مقدار لازم

+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و دوم آذر ۱۳۹۱ ساعت 14:3 توسط هستی
|