کوفته
برنج 1 لیوان
لپه 1/2 لیوان
سبزی کوفته 1 کیلو گرم جعفری، گشنیز،تره،ترخون،مرزه،نعنا،
گوشت چرخکرده 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد در صورت لزوم
پیاز 2 عدد بزرگ
آلو خورشتی به میزان لازم یا مغز گردو به تعداد کوفته ها
طرز تهیه : کوفته
لپه را با کمی آب و نمک می گذاریم تا نیم پز شود.
برنج را هم با کمی نمک و آب در حد برنج آبکش شده می پزیم وهر دو را در آبکش می ریزیم، تا آب لپه و برنج کشیده شود طوری که هیج آبی نداشته باشد.
سبزی را پاک کرده، خوب می شوییم و در آبکش می ریزیم تا آب آن خوب کشیده شود. سپس سبزی ها را خرد می کنیم.
گوشت چرخکرده را یا در مولینکس یا چرخ گوشت 2 یا 3 بار دیگر چرخ می کنیم تا چسبندگی آن زیاد شود.
سپس سبزی خرد شده، برنج و لپه را به گوشت چرخکرده اضافه می کنیم.
نمک، فلفل وزردچوبه را به مواد اضافه می کنیم و با هم خوب ورز می دهیم، اگه احساس کردید چسبندگی مواد کافی است تخم مرغ احتیاج ندارد در غیر اینصورت برای احتیاط یک تخم مرغ به مواد اضافه کنید و ورز دهید.....
در قابلمه ای نسبتا بزرگ ( به دلیل آزاد بودن کوفته ها هنگام پخت) پیازها را نگینی خرد کنید و در چند قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس 3 یا 4 قاشق رب گوجه، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم را هم در آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. تا نصف کمتر قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم تا به جوش بیاید، سس کوفته ما آماده است.
مقداری از مواد کوفته را برمی داریم و در دست خود، به شکل و اندازه ی یک پرتقال در می آوریم و در وسط کوفته بنا به سلیقه و ذائقه خود یا مغز گردو یا آلو می گذاریم.
کوفته های آماده را درسس در حال جوش می اندازیم شعله را کم می کنیم تا به آرامی پخته شود.
چاشنی کوفته
برای چاشنی این غذا می توانید چند آلو ومقداری شکر و آبلیمو در سس کوفته بریزید.
برای اینکه کوفته شما از هم وا نرود به 2 نکته باید توجه کرد:
- حتما باید سبزی، برنج و لپه نیم پز شما خوب خشک شود و هیج آبی نداشته باشد.
- کوفته ها را در سس در حال جوش به آرامی قرار داده و شعله را کم کنیم.
منبع: http://www.beryooni.com/
+ نوشته شده در شنبه بیست و یکم دی ۱۳۹۲ ساعت 8:9 توسط هستی
|