مواد لازم:
خمیر فیلو (یا همون باقلوا ) یک بسته 
کره 50 گرم
روغن مایع نصف پیمونه
تخم مرغ دو عدد
شیر یک لیوان
اسفناج یا جعفری یک بسته نیم کیلویی
پنیر تبریزی یا همون فتا 100 گرم
گوجه یک عدد 
در صورت دلخواه پیاز داغ دو سه قاشق
کنجد و سیاه دانه کمی
نمک و فلفل به حد لازم
یک سینی مناسب فر با دیواره ی نسبتا سه چهار سانتی
شکلش مهم نیست .میتونیم خمیر رو به شکل سینی ببریم.
یک برس اشپزی برای زدن سس بین ورقه ها
یک چاقوی خوب



بهتره بریم سراغ دستور
اول پیاز رو تفت بدید.تا کمی رنگ عوض کنه.با کمی نمک و فلفل مزه دارش کنید و سبزی مورد نظرتون رو بهش اضافه کنید.
یک نکته ی خیلی مهم.این مرحله پیاز داغ و تفت داد اسفناج اصلا اجباری نیست.یعنی شما میتونید فقط سبزی رو خرد کنید و کنار بگذارید...ترکیه ای ها سبزی رو معمولا بدون پیاز داغ و به صورت تازه وسط بورک میریزند.من هم که معمولا زیاد این غذا رو درست میکردم ...فقط همین یک بار با پیاز داغ درست کردم.این توضیحات رو دادم که راحت باشید و هرطور دوست دارید عمل کنید.




کره و روغن رو در ظرف مناسبی آب کنید و از روی حرارت بردارید.
یک لیوان شیر رو به اون اضافه کنید.شیر میتونه سرد باشه یا در دمای محیط باشه.




تخم مرغها رو به سس اضافه کنید.یک زرده رو نگه دارید.برای روی کار با یک قاشق روغن مایع (اضافه بر میزان گفته شده)مخلوط کنید و کنار بگذارید.




خمیر فیلو خمیر نازکی هست که با این خمیر بعضی از انواع بورک و باقلوا رو درست میکنند.در فریزر دسر فروشگاه های معروف میتونید پیداش کنید.درست کردن این خمیر کار واقعا وقت گیری هست که فقط باید سر سودایی داشت .در ترکیه انقدر در مورد این خمیر و خوب دراوردنش تعصب دارند که میگن انقدر باید نازک درست کرد که اگر روی صفحه ی روزنامه انداختیدش ،بشه روزنامه رو خوند.
خمیر رو در دمای محیط یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا یخش باز شه.قطعا با خمیر یخ زده نمیشه این بورک رو درست کرد.صبر و حوصله لازمه
یک نکته ی مهم برای راحتی کار :
ظرف مورد نظرتون رو روی خمیری بگذارید که کامل روی سطح کار (به همون صورت دسته ای)بازش کردید.با چاقو درو تا درو خمیر رو ببرید.
قسمت های اضافه رو لا به لای بورک استفاده میکنیم. ...
این کار به ما کمک میکنه تا خیلی راحت با خمیر کار کنیم.
حالا کف سینی رو چرب کنید.فقط با روغن و ورق اول رو بگذارید.




سس رو چند ثانیه خوب هم بزنید...



با کمک برس مخصوص سس رو روی تک تک ورقه ها بزنید.تا تعداد ورقه ها به نصف برسه
بعد اون قسمت های خرده و اضافه رو وسط کار بگذارید و...




سبزی تازه یا تفت داده شده با پیاز داغ رو بریزید. همون طور که گفتم میتونید از جعفری هم استفاده کنید.




پنیر فتا یا همون تبریزی رو با چنگال یا دست له و اضافه کنید.مواظب باشید پنیر بیش از حد شور نباشه...یک کمی مزه اش کنید و اگر خیلی شور بود نیم ساعت یا کمتر توی یک کاسه ی اب سرد بگذارید تا شوریش گرفته بشه ...بعد با چنگال له یا همون خردش کنید.




اگر دوست داشتید ...این قسمت هم صد درصد انتخابی هست:یک گوجه خرد شده که دونه هاش رو جدا قبل از ریز کردن جدا کردید،اضافه کنید.من خودم گوجه رو اضافه کردم در بورک اوریجینال گوجه نیست.ولی اگر از من میپرسید که حد اقل بیست بار بورک درست کردم ...گوجه رو به همون روش که گفتم بریزید.




ورقه بعدی...فقط سس یادتون نره





تا دونه ی آخر خمیر به همون روش گفته شده پیش برید.روی ورق آخر رو سس نزنید.
همون زرده ای که گفته بودم رو خوب روی سطح خمیر بکشید.
کنجد یا سیاه دونه یا هر دو رو بپاشید و توی فر از قبل گرم شده بگذارید.
درجه فر ؟؟؟400 درجه فارنهایت یا 220 درجه سانتی گراد
طبقه ی فر ؟؟؟از پایین فر بشمارید،طبقه ی چهارم.
مدت زمان ؟؟؟یک ساعت یا کمی بیشتر.حتما بعد از 45 دقیقه چک کنید.




وقتی که بورک خوشمزه تون رو که از قشنگیش کلی هیجان زده تون کرده از فر درآوردید...برای خوردنش عجله نکنید.اول یه دستمال اشپزخونه ی کتان تمیز رو بشویید و بچلونید و بتکونید و بعد روی بورک بندازید.تا بورک نرم بشه.یک ربع تا بیست دقیقه.
بعد با کمک یه چاقو یا لیسک فلزی بورک ها رو از توی ظرف دربیارید



منبع : آشپزی با عشق