کــــرم کارامـــل
پودر ژلاتین بدون طعم 1 قاشق چایخوری
شکر 1 پیمانه
تخم مرغ درشت 3 عدد ( 2 عدد کامل، 1 عدد زرده)
خامهٔ سفت 1 پیمانه
شیر پر چرب ½ پیمانه
نمک خیلی کم
طرز تهیه:
ژلاتین و آب را در یک کاسهٔ کوچک مخلوط میکنیم تا حل شود.
¾ پیمانه شکر را در یک تابهٔ بزرگ روی حرارت ملایم میگذاریم و اصلاً هم نمیزنیم تا شکر در گوشههای ظرف شروع به آب شدن کند. (صبر کنید تا تمام شکر، آب شده و شفاف شود. گاه گاهی شکر آب شده را هم بزنید و تا زمانی که کمی قهوهای شود از روی حرارت بر ندارید.)
وقتی رنگ شکر مناسب شد آن را از روی شعله بر میداریم و ½ پیمانه به اضافه 2 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کرده و هم میزنیم اگر شکر سفت و بریده بریده شد دوباره آن را روی حرارت میگذاریم و هم میزنیم تا صاف و یکدست شود. کارامل آماده است، آن را کنار میگذاریم تا کاملاً سرد شود.
یک حمام آب یخ آماده میکنیم. (به این صورت که در یک ظرف استیل تا نصفه تکه های یخ میریزیم و روی آن مقدار آب یخ. آب باید در حدی باشد که وقتی قابلمه را در آن فرو میکنیم آب بیرون نریزد یا وارد قابلمه نشود. اینکار برای سریعتر سرد کردن مواد به کار میرود.) در یک کاسهٔ متوسط تخممرغها و زرده را هم میزنیم و کنار میگذاریم. در یک تابهٔ متوسط، شیر، خامه، ¼ پیمانه شکر و نمک را مخلوط کرده و روی حرارت متوسط میگذاریم تا بخار کند. نصف این مخلوط داغ را روی تخممرغها میریزیم و هم میزنیم. این مخلوط را به باقیمانده مخلوط شیر داخل تابه برمیگردانیم و کاملاً مخلوط میکنیم. مخلوط ژلاتینی را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم. حرارت را کم کرده و میگذاریم در حالی که هم میزنیم کمی جوش بزند. حدود 4 دقیقه مخلوط روی حرارت باشد تا غلیظ شود.
مایعی که تهیه کردهایم را با قابلمه به حمام آب یخ منتقل میکنیم و میگذاریم خوب خنک شود و مداوم هم میزنیم. وقتی مایع خنک شد آن را در کاسههایی که برای سرو در نظر گرفته ایم میریزیم و سس کارامل را روی آنها داده و در یخچال میگذاریم تا خود را بگیرد. این دسر حداقل نیم ساعت باید در یخچال بماند.