بلغور گندم 250 گرم
عدس 200 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
آب گوشت ( استاک گوشت ) 1/5 تا 2 لیتر
سیب زمینی 1 عدد متوسط
سبزی آش 100 گرم ( تره/جعفری/اسفناج/شوید/گشنیز و....) 
آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری ( کم یا زیاد بودنش بسته به ذائقه شما داره )
زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم

پیاز داغ و نعنا داغ برای تزئین



از شب قبل بلغور و عدس را جداگانه درون آب گذاشته تا خیس بخورند .

درون یک دیگ ، پیاز و بلغور و عدس و زردچوبه و نمک و فلفل و آب گوشت را ریخته و بگذارید تا به مدت 1/5 تا 2 ساعت بپزد و بعد سبزی آش و سیب زمینی را هم اضافه کنید و درب دیگ را گذاشته تا آش حسابی جا بیفته و سبزی و سیب زمینی خوب بپزند.

5 دقیقه مانده به سرو آش آب لیمو ترش را اضافه کنید و کمی هم بزنید و در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید...... pegah

نکته: می توانید بجای آب گوشت از 1 عدد قلم گوساله و 1/5 لیتر آب استفاده کنید چون واقعا مزه خوبی به آش می ده. البته چون من آب گوشت اضافی توی یخچال داشتم توی آش ریختم وگرنه حتما از قلم استفاده می کردم 

نکته: برای پیاز داغ 3 عدد پیاز را توی روغن داغ سرخ کنید وقتی کمی طلایی شد 1 قاشق زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

نکته: برای تهیه نعنا داغ : مقداری نعنا خشک را توی روغن نیمه گرم بریزید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید ...چون نعنا زود می سوزه ...