دیزی
نخود-لوبیای سفید=روی هم رفته یک لیوان بزرگ
گوجه فرنگی=2 عدد بزرگ
پیاز پوست گرفته شده=2 عدد متوسط
فلفل سبز تازه=2 تا 3 عدد
نمک،فلفل و آبلیمو=به مقدار لازم
گوشت گوسفند با استخوان و چربی=500 گرم
سیب زمینی شسته شده با پوست=4 یا 5 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی= یك قاشق غذا خوری
سیر ( به دلخواه = یك حبه بزرگ

طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب ( سه برابر حجم خیس نخورده نخود و لوبیا ) خیس كنید .
گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یك عدد از پیازها،
یك حبه سیر و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید
در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد به آنها
اضافه كنید . ( دقت كنید هنگامی كه گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمك و
ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود )
اگر از دیزی گلی استفاده
میكنید ، توجه داشته باشید كه حتما از شعله پخش كن بین شعله مستقیم و ظرف
دیزی استفاده كنید . این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را
خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر میكند .
بعد از حدود یك ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزائید .
در تمام مراحل پخت دقت كنید كه شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد .
یك ساعت بعد از اضافه كردن فلفل ، سیب زمینی ها را با پوست داخل غذا
بریزید .
پیازی كه اول به غذا اضافه كردید از ظرف خارج كنید و دور
بیندازید . چربی گوشت را نیز از ظرف خارج كنید . به همراه یك عدد پیاز
باقیمانده خوب بكوبید ؛ ( میتوانید اول پیاز باقیمانده را ریز رنده كنید
بعد چربی را بكوبید و با هم مخلوط كنید ) و داخل غذا بریزید . در این مرحله
كه گوشت و نخود – لوبیا نرم و پخته شده اند، نمك و فلفل سیاه را به میزان
دلخواه به غذا اضافه كنید .
در صورتی كه غذای شما رنگ دلخواهتان را
نداشت میتوانید از یك قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در كمی روغن ،
داخل غذا استفاده كنید . ( سرخ كردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین
بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر كردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ كردن رب یك
قاشق چایخوری زعفران دم كرده هم به آن بیفزایئد نتیجه بهتری میگیرید )
این غذا هر چه زمان پختش طولانی تر باشد جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر میشود .
معمولا این غذا را با آب زیاد درست میكنند . و بهتر است اول كار به اندازه
كافی در ظرف آب بریزید كه مزه غذا در اثر اضافه كردن چند مرحله آب در طول
پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد .
فراموش نكنید كه آبلیمو را هنگام سرو غذا ، داخل ظرف بریزید ؛ در غیر اینطورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ میشود