برای4 -5 نفر
مختصري در مورد اين غذا
اگر نظر شخصی من را بخواهید خورش فسنجان اوج هنر آشپزی ایرانی است. ترکیبی که اگر تک تک آنها را نام ببرید نمیتوان تصور کرد که از ترکیب آنها این خورش رویایی حاصل شود. خورشی با عطر و طعمی منحصر به فرد . خورشی با روغن گردوی سالم و معطر . خورشی که عاشقان سینه چاک آن هیچ غذایی را با آن عوض نمیکنند.

مواد لازم
مغز گردو ... نیم کیلو
مرغ (تکه های کوچک)... 1 کیلو
رب انار ... 1 پیمانه
رب گوجه ... 2 قاشق غذا خوری
شکر(بسته به ذائقه) ... 3-5 قاشق غذا خوری
آب لیمو ... 3 قاشق غذا خوری
پیاز کوچک ... 1 عدد
نمک و فلفل و ادویه ... به مقدار لازم



طرز تهيه
1- گردو را پاک کرده و چوب آن را میگیریم.
2- گردو را به همراه پیاز چرخ کرده یا در دستگاه غذا ساز میریزیم تا کاملا له شود.
3- 3پیمانه آب سرد را همراه پیاز و گردو در قابلمه ریخته میگذاریم روی حرارت تا جوش بیاید .
4- مقداری که جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم .
5- پس از 20 دقیقه که مواد روی شعله ملایم جوشید رب انار ، شکر ، آب لیمو و نمک و فلفل را میفزاییم . اگر آب خورش کم است کمی آب سرد میفزاییم و میگذاریم روی حرارت 10 دقیقه دیگر بماند . (اضافه کردن آب سرد باعث روغن انداختن فسنجان میشود میتوانید 3-4 تکه یخ هم اضافه کنید)
6- مرغ ها را در روغن داغ سرخ کنید وقتی طلایی شد کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و در خورش بیندازید. در قابلمه را بگذارید و به خورش زمان دهید تا به روغن بیفتد و به قول معروف جا بیفتد .
نکات:
1- خورش فسنجان بسیار بسته به ذائقه افراد متفاوت تهیه میشود به طور مثال عزیزان ترک معمولا این خورش را شیرین و هموطنان شمالی معمولا این خورش را ترش نوش جان میکنند.
2- تغییرات مزه خورش با کم و زیاد کردن آب لیمو و شکر صورت میگیرد.
3- بیشتر در شمال ایران به جای آب خورش از آب گریپ فوروت یا پرتقال استفاده میکنند.
4- بعضی افراد برای غلظت بیشتر خورش قبل از اضافه کردن مرغ 2 قاشق غذا خوری آرد سفید(گندم) را در ظرفی حرارت میدهند و با آب سرد مخلوط میکنند و به خورش اضافه میکنند.
5- خورش فسنجان را با گوشت گوسفندی خورشی نیز میتوان تهیه کرد و بعضی نیز این خورش را با گوشت چرخ کرده قلقلی درست میکنند که بسته به سلیقه افراد هر کدام از این انواع نیز بسیار خوشمزه است.
منبع : سایت پیمونه