مواد لازم

گوشت چرخ کرده 0/5 کیلو

پیاز درشت 1 عدد
فلفل درشت دلمه 2 عدد
سیب زمینی 0/5 کیلو
روغن به میزان کافی
سبزی دلمه 1 کیلو
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
نان لواش 20 عدد
آرد 3 قاشق غذا خوری

فلفل دلمه و پیاز را چرخ و با گوشت سرخ کنید . سیب زمینی ها و سبزی دلمه را ریز خرد کنید و به گوشت و فلفل دلمه بیفزایید . نمک و ادویه و فلفل بزنید و روی حرارت بسیار کم بگذارید با بخار خودش بپزد و مواد کاملاٌ به خورد هم بروند . نان لواش را مربع یا سه گوش ببرید و از مایه لای آن بگذارید و تا کنید . برای آن که لواش باز نشود ، سه قاشق آرد را با کمی آب حل کنید ، به طوری که مثل ماست سفت شود و محل بستن نان را با آن بچسبانید . لواش را در روغن فراوان و داغ سرخ کنید .


طرز پیچیدن نان سمبوسه:ابتد نان را به صورت مستطیل می بریم و گوشه چپ، مقداری از مواد را می گذاریم. سپس گوشه نان را روی مواد می آوریم. اینطوری یک ضلع مثلث ساخته می شود:



در مرحله بعد باید ضلع دیگر آن را بسازیم. در نتیجه نان سمت راست را روی مواد می آوریم. بدین ترتیب ما دو ضلع از مثلث را ساخته ایم :





اگر دقت کنید، دو ضلع بالایی مثلث را داریم. ولی مثلثمان ضلع پایینی ندارد. در نتیجه میزان نان باقیمانده که در پایین مثلث دیده می شود را از زیر مثلث رد می کنیم تا ضلع سوم ساخته شود :





به این ترتیب سه ضلع مثلث ایجاد شده و ما یک تکه اضافه نان هم داریم. می توانید آن را روی سمبوسه بیاورید. اگر به سمبوسه های حاضری بنگرید، معمولاً یک تکه نان اضافه هم روی آن قرار دارد. به این ترتیب سمبوسه ما برای سرخ شدن آماده است :





ماهیتابه را روی حرارت ملایم و یکنواختی قرار می دهیم و روغن را درون آن می ریزیم. قابل ذکر است که این غذا برای سرخ شدن، روغن زیادی می برد. در نتیجه حرارت را کم کنید تا میزان روغن مصرفی را به حداقل رسانده باشید. اما نگران نباشید. سمبوسه ها خیلی سریع سرخ می شوند.البته در غذاهای مشابه مثل پیراشکی که با خمیر درست می شوند، میزان روغن مصرفی بسیار کم است.
همانطور که گفته شد سمبوسه ها سریع سرخ می شوند. مواظب باشید نسوزند. بهتر است آنها را داغ داغ به همراه سس قرمز نوش جان کنید:
معمولا سمبوسه رو با سس خیلی تند میخورن جنوبیا اگه به تندی علاقه دارید سعی کنید با سس تند بخورید حتما.

منبع : انجمن گفتگوی پرشین فروم





 روش پیچیدن سمبوسه هندی