این توپک های خوشمزه و جذاب را تهیه کرده و با آنها خانواده و همچنین میهمانان خود را غافلگیر کنید. وجود آنها زیبایی سفره شما را دوچندان خواهد کرد...

مواد لازم :
برنج - ۲ پیمانه
گوشت چرخ شده - ۱۵۰ گرم
پیاز - ۱ عدد کوچک
فلفل دلمه ای - ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی - ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ - ۴ عدد
آرد ساده - به میزان لازم
زردچوبه - ۱ قاشق چایخوری
دارچین - ½ قاشق غذاخوری
زعفران - به میزان لازم
نمک - به میزان لازم
فلفل - به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن - به میزان لازم
روغن - ۲ قاشق غذاخوری

آب - به میزان لازم




برنج را به مدت ۲ ساعت خیس کرده سپس در آب جوش و نمک می‌جوشانیم تا قد کشیده و نرم شود. بعد برنج را آبکش کرده و داخل کاسه می‌ریزیم. کمی زعفران آب کرده به برنج اضافه کرده و کنار می‌گذاریم تا کمی خنک شود. در این فاصله پیاز را رنده کرده و در تابه روی حرارت متوسط، با ۲ قاشق غذاخوری روغن تفت می‌دهیم تا پیاز کمی سبک شود. بعد گوشت چرخ شده را همراه با زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل به پیاز اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت می‌دهیم تا گوشت قهوه‌ای شود. فلفل دلمه را ریز خرد کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. کمی تفت داده، سپس رب گوجه فرنگی را نیز داخل مواد می‌ریزیم و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه به هم می‌زنیم تا رب نیز کاملا سرخ شود. شعله را خاموش کرده و سس گوشت را کنار می‌گذاریم. ۲ عدد تخم مرغ را به برنج زعفرانی که حالا کمی خنک شده اضافه کرده و خوب به هم می‌زنیم تا با هم مخلوط شوند. ۲ عدد تخم مرغ باقیمانده، کمی آرد و آب را نیز در سه کاسه مجزا ریخته و کنار دست می‌گذاریم. (تخم مرغ‌ها را کمی با چنگال بزنید تا با هم مخلوط شوند). سپس شروع به درست کردن توپک‌ها می‌کنیم:

کف دست را با کمی آب مرطوب می‌کنیم. ۱ قاشق غذاخوری از برنج زعفرانی برداشته، کف دست گذاشته و با کف دست دیگر روی آن را کمی فشار می‌دهیم تا پهن شود. ۱ قاشق چایخوری از سس گوشت را روی برنج قرار داده و دوباره یک قاشق غذاخوری دیگربرنج، روی گوشت می‌گذاریم تا پوشیده شود. سپس سعی می‌کنیم تا برنج را بدون اینکه سس گوشت از داخل آن بریزد گرد کرده و به شکل توپ دربیاوریم. بعد توپک را ابتدا به آرامی در تخم مرغ زده شده و سپس در آرد ساده می‌غلطانیم. این کار را دو بار انجام می‌دهیم (یعنی به ترتیب: تخم مرغ، آرد، تخم مرغ، آرد) تا لایه ضخیمی از آرد روی برنج را بپوشاند. همه برنج را به این ترتیب درست می‌کنیم. سپس توپک‌ها را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه درون سرخ کن و در روغن داغ و شناور، یا درون قابلمه‌ای کوچک و با ارتفاع زیاد که یک سوم آن با روغن مخصوص سرخ کردن پر، و روغن نیز کاملا داغ شده سرخ می‌کنیم تا روی آن‌ها کاملا طلایی شود. بعد از سرخ کردن توپک‌ها را روی کاغذ مخصوص یا دستمال کاغذی آشپزخانه قرار می‌دهیم تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. توپک‌ها را گرم همراه با ماست سرو می‌کنیم. نوش جان (;

منبع: http://cookoda.com