مواد لازم:
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
سیب زمینی ۴ عدد
بادمجون ۱ عدد بزرگ
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
اگر فلفل دلمه ای هم داشته باشید خیلی عالی میشه ۱ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد بزرگ
رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
مواد لازم برای سوس سفید (یا سوس پنیر)
شیر ۱ لیتر
ارد ۴ قاشق غذا خوری
کره یا روغن ۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۳۰۰ گرم

این هم طرز تهیه:

بادمجون ها رو پوست کنده و میبریم و نمک روی انها زده و میگذاریم کنار به مدت ۲۰ عقیقه تا عرق کنن و آبشون در بیاد

سیب زمینیها رو هم پوست کنده و به چند قسمت بریده و میگذاریم کنار

حالا پیاز رو خورد کرده به همراه سیرها کامی سرخ میکنیم و گوشت رو به اون اضافه کرده و دوباره سرخ میکنیم

بعد از اینکه گوشت سرخ شد و آبش خشک شد گوجه های خورد شده و رب رو به گوشت اضافه کرده و نمک و فلفل زده .....

... و اگر ادویه و فلفل دلمه ای دارید اضافه کرده و میگذاریم به مدت ۲۰ دقیقه قل بزنه.

حالا توی این مدت سوس پنیر رو درست میکنیم :
به این طریق که کره رو توی قابلمه کوچکی روی اجاق میگذاریم تا آب بشه و آرد رو به اون اضافه کرده و مرتب هم میزنیم که ته نگیره و نسوزه
وقتی ارد و کره کاملا مخلوط شد و کمی سرخ شد شیر رو کم کم به اون اضافه کرده و مرتب هم میزنیم و میگذاریم که چند دقیقه ای قل بزنه
بعدقابلمه رو از روی اجاق بردارید و نصف پنیر پیتزا رو به اون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه
حالا گوشت و سوس ما آماده است

و میریم سراغ بادمجون به به
بادمجون ها رو که از شوری نمک حسابی عرق کردن با دستمال یا کاغذ حسابی خشک کرده و با کره سرخ میکنیم

بعد ته ظرف گراتن رو کمی کره مالیده و سیب زمینی ها رو کف ظرف میچینیم و یک لای از گوشت رو روی انها میریزیم
و روی گوشت مقداری از سوس پنیر رو اضافه میکنیم
حالا بادمجون ها رو روی اون چیده و بقیه گوشت رو روی بادمجون ها پهن میکنیم
و در آخر بقیه سوس پنیر رو روی گوشت میریزیم و داخل فر به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد میپزیم

در نهایت ظرف رو از فر بیرون آورده و بقیه پنیر پیتزا که داشتیم روی اون پهن کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگه میپزیم تا رنگ بگیره

گراتن بسیار خوش مزه و پر انرژی آماده است