فوت و فن
برای درست کردن سس سفید , 2 قاشق سوپ خوری آرد را با یک پیمانه شیر مخلوط کنید و روی حرارت , دائم هم بزنید . کمی که غلیظ شد به اندازه یک فندق کره اضافه کرده و بعد از روی حرارت بردارید , نمک و فلفل را هم افزوده و هم بزنید . سس سفید یا سس بشامل آماده است .

طرز تهیه :
1 – پیاز ها را پوست کنده و بشویید . یکی از پیاز ها را رنده کنید و در تابه ای ریخته , تفت دهید تا سبک شود .
2 – به تابه , گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا آب آنها گرفته شود . وقتی رنگ گوشت عوض شد , در واقع نیم پز شد , تابه را از روی حرارت بردارید تا حرارتش را از دست بدهد .
3 – حالا سیب زمینی ها را شسته , آب پز کنید . بعد از پخت , پوست کنده و ریز رنده کنید . سیب زمینی ها را در کاسه ای ریخته و گوشت خنک شده را هم به آن اضافه کنید .
4 – حالا نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید . پنیر را هم خرد کرده و به مواد اضافه کنید . تخم مرغ ها را شکسته و زرده ها را از سفیده ها جدا کنید .
5 – زرده های تخم مرغ را به مواد کروکت اضافه کرده و مخلوط کنید . سس سفید را هم کم کم اضافه کنید و با مواد ورز دهید .
6 – از مواد به اندازه یک گردو برداشته , به شکل دلخواه در آورید و در آرد سوخاری بغلتانید . بعد که تمام مایه ها را به این صورت درست کردید , با چنگال سفیده ها را هم بزنید , سپس هر گلوله کروکت را در سفیده بزنید تا همه جای آن به سفیده آغشته شود .
7 – حالا هر گلوله کروکت را دوباره به آرد سوخاری آغشته کنید و کنار بگذارید . وقتی همه کروکت ها آماده شد , در تابه روغن ریخته و آنها را سرخ کنید .
8 – بعد از بیرون آوردن کروکت ها , آنها را روی دستمال حوله ای آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود , بعد در ظرف مورد نظر چیده و باسبزیجات دلخواه تزئین و سرو کنید .


نوش جان

منبع : اختصاصی مجله کلیشه