این خورش به خاطر عطر و طعم سماق که داره ، بسیار بسیار لذیذه ، اونقدر هم ترش نیست که فکر کنین دندونها کند بشه ، بسیار لذیذه .
این خورش ، غذای محلی مازندران هست ، با احترام به همه ی مازندرانیهای عزیز ، امیدوارم حق مطلب رو ادا کرده باشم .
سینه مرغ خرد شده ( اندازه گوشت خورشتی )700 گرم 
سبزی شامل ( تره 150 گرم ، جعفری 150 گرم ، گشنیز 100 گرم ، اسفناج 50 گرم ، شنبلیله 50 گرم ، در ص
ورت دسترسی به چوچاق یا خالواش ، اندازه ی یک قاشق خرد شده ) 
پیاز 2 عدد
 

لوبیا قرمز 1/2 پیمانه


آبغوره به میزان لازم 

سماق 5 قاشق غذاخوری 

غوره بسته به ذائقه ( من دو مشت ریختم ، اگر هم ندارین حذفش کنین و بجاش

آبغوره رو زیاد بریزین)


سیر 5 حبه 

نمک و فلفل به میزان لازم




 لوبیا را از روز قبل خیس کنین و چندین بار آبش رو عوض کنین ، بعد بذارین تا نیم پز شود .



سیرها و پیازها را ریز خرده کرده و در روغن تفت می دهیم تا نرم شود . سینه های مرغ و 3 قاشق از سماق رو اضافه میکنیم .

نمک می زنیم و زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه می دهیم تا تفت بخورن و کمی تغییر رنگ دهند .


لوبیای نیم پز را همراه 1 لیتر آب اضافه میکنیم و رو حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملا لوبیا بپزد .


حالا سبزیها



شسته و میذاریم که آبشون کشیده بشه ، خرد میکنیم . درون ماهی تابه ای اول میذاریم که آبشون کشیده بشه .

کمی روغن اضافه میکنیم و تفت می دهیم ( اندازه 10 دقیقه ) وقتی که تفت خوردن یک قاشق سماق رو به سبزیها اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و از روی حرارت بر میداریم .


بعد از اینکه لوبیاها پختن ، سبزیها را همراه یک قاشق باقیمانده سماق ، غوره و آبغوره به خورش اضافه میکنیم ، اگر نیاز بود کمی آب جوش اضافه می کنیم . اگر هم نه که آروم مواد رو مخلوط میکنیم و با حرارت ملایم می ذاریم باز بجوشه تا خورش جا بیفته .

منبع :  http://www.sanambanoo.com