خورش ترش سماق
این خورش ، غذای محلی مازندران هست ، با احترام به همه ی مازندرانیهای عزیز ، امیدوارم حق مطلب رو ادا کرده باشم .
سینه مرغ خرد شده ( اندازه گوشت خورشتی )700 گرم
سبزی شامل ( تره 150 گرم ، جعفری 150 گرم ، گشنیز 100 گرم ، اسفناج 50 گرم ، شنبلیله 50 گرم ، در صورت دسترسی به چوچاق یا خالواش ، اندازه ی یک قاشق خرد شده )
پیاز 2 عدد
لوبیا قرمز 1/2 پیمانه
آبغوره به میزان لازم
غوره بسته به ذائقه ( من دو مشت ریختم ، اگر هم ندارین حذفش کنین و بجاش
آبغوره رو زیاد بریزین)
سیر 5 حبه
نمک و فلفل به میزان لازم

سیرها و پیازها را ریز خرده کرده و در روغن تفت می دهیم تا نرم شود . سینه های مرغ و 3 قاشق از سماق رو اضافه میکنیم .
نمک می زنیم و زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه می دهیم تا تفت بخورن و کمی تغییر رنگ دهند .
لوبیای نیم پز را همراه 1 لیتر آب اضافه میکنیم و رو حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملا لوبیا بپزد .
حالا سبزیها
شسته و میذاریم که آبشون کشیده بشه ، خرد میکنیم . درون ماهی تابه ای اول میذاریم که آبشون کشیده بشه .
کمی روغن اضافه میکنیم و تفت می دهیم ( اندازه 10 دقیقه ) وقتی که تفت خوردن یک قاشق سماق رو به سبزیها اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و از روی حرارت بر میداریم .
بعد از اینکه لوبیاها پختن ، سبزیها را همراه یک قاشق باقیمانده سماق ، غوره و آبغوره به خورش اضافه میکنیم ، اگر نیاز بود کمی آب جوش اضافه می کنیم . اگر هم نه که آروم مواد رو مخلوط میکنیم و با حرارت ملایم می ذاریم باز بجوشه تا خورش جا بیفته .
منبع : http://www.sanambanoo.com